Prinț și asasin

Publicat: 04 aug. 2022, 06:01, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
Prinț și asasin

Să fii prinț, zice-se cu sânge albastru din strămoși, și să ai drept hobby să omori oameni la comandă, să comiți cu mâna ta crime odioase, chiar că înseamnă să fii mafiot!

Poliţia italiană l-a arestat zilele trecute pe Matteo Costacurta, căruia i se spune Prințul, dar și San Pietro, adică sfântul Petru, căci, pe lângă vilele şi casele pe care le deţine, e proprietarul unui B&B în zona Vaticanului, lângă piaţa San Pietro.

Acesta, cu un arbore genealogic nobil, acționa la Roma pentru mafia albaneză, și făcea asta din plăcere. Adică, ducea la îndeplinire asasinatele comandate de mafie, cu ușurință și fără regrete. Contra unei sume de 20.000 de euro. Prințul este acuzat că ar fi ucis mai mulţi oameni pentru noul şef al mafiei, (nașul, deh), din Roma, albanezul Elvis Demce.

Matteo Costacurta e moştenitorul unei bogate și nobile familii din Veneţia, are 38 de ani şi frecventează înalta societate italiană, împreună cu soţia sa. Dar, conform presei italiene care relatează cazul, sub masca bonomului prinț se ascundea asasinul plătit.

Costacurta e directorul unui club de sport şi polo exclusivist din Roma, are o pensiune bed & breakfast şi mai multe apartamente la Roma a căror valoare depăşeşte un milion  de euro.

A mai fost condamnat pentru posesie ilegală de arme şi muniţie şi, de asemenea, pentru vătămare corporală. În acelaşi cerc cu mafioți este, conform primelor investigații, implicat şi fotbalistul Daniele Corvesi, fost jucător la Lazio.