Ciucă: Voi discuta cu cei care trebuie să se ocupe de situaţia creată de suspendarea zborurilor Blue Air

Publicat: 06 sept. 2022, 20:49, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Ciucă: Voi discuta cu cei care trebuie să se ocupe de situaţia creată de suspendarea zborurilor Blue Air
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că marţi seara va avea o discuţie la Guvern cu cei care trebuie să se ocupe de situaţia creată de suspendarea zborurilor de compania Blue Air, arătând că se va găsi o soluţie.

„Tocmai în acest moment merg la Guvern şi voi discuta cu cei care trebuie să se ocupe de acest subiect şi vom găsi o soluţie”, a spus Ciucă, după participarea la Forumul „România Viitorului” organizat la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Întrebat dacă va convoca un comitet interministerial în acest sens, premierul a răspuns: „Dacă va fi nevoie, convoc tot ceea ce este necesar astfel încât să rezolvăm problema”.

El a mai spus că cei care au fost afectaţi de anularea zborurilor Blue Air trebuie să-şi primească banii înapoi.

Anterior, premierul a precizat că a avut o discuţie cu ministrul Mediului, Barna Tanczos, cu privire la situaţia creată în urma suspendării zborurilor companiei Blue Air.

„Am vorbit cu ministrul Barna, pentru că poprirea a fost făcută de către AFM şi urmează să aibă o discuţie cu cei care au luat această decizie şi să deblocheze situaţia pentru că nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară. Este vorba de 3.000 de români”, a spus el, înainte de a participa la evenimentul „România Viitorului”.

Întrebat dacă vor exista consecinţe, el a răspuns: „Am vorbit cu domnul ministru, aşa cum am spus, şi urmează să analizăm şi să luăm o decizie”.

Blue Air Aviation suspendă de marţi, 6 septembrie, până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, a anunţat compania, printr-un comunicat.

Potrivit reprezentanţilor operatorului aerian, suspendarea zborurilor a fost determinată de faptul că, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.