Prima ieșire după vot: Discurs de câștigător din partea lui Donald Trump (video)

Publicat: 04 nov. 2020, 09:53, de Aurel Drăgan, în Internațional , ? cititori
Prima ieșire după vot: Discurs de câștigător din partea lui Donald Trump (video)
Donald Trump

Președintele în exercițiu Donald Trump a ținut primul discurs după votul încheiat ieri și s-a declarat câștigător al alegerilor înainte de numărarea voturilor. El a afirmat că rezultatele alegerilor au fost „fenomenale” şi că se pregăteşte pentru „o mare sărbătoare”.

Trump se consideră câștigător în condițiile în care pare a fi primul din opțiunile unor state importante, precum Florida, Ohio, Texas și Pennsylvanie. El anominalizat inclusiv Arizona ca fiind parte dintre statele în care a câștigat. ș

Preşedintele republican a afirmat totodată că „un grup foarte trist de oameni” caută să-i priveze de drepturile electorale pe milioanele sale de alegători şi a anunţat că se va adresa Curţii Supreme a SUA.

„Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar”, a afirmat Trump, care i-a mulţumit totodată soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence.

Conform CNN, la ora României 09.50, Joe Biden este creditat cu 220 de electori, iar Donald Trump cu 213. Fox News arată că Bidel are chiar mai mult, 238, iar Trump 213.