Haos în subteran. Garnitură de metrou defectă, călători înghesuiți pe peron

Publicat: 25 oct. 2022, 20:21, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Haos în subteran. Garnitură de metrou defectă, călători înghesuiți pe peron

O defecțiune la garnitura de metrou a dat peste cap mersul pe Magistrala 2. Trenul a a rămas blocat în stația Aviatorilor, iar sutele de călători au fost date jos. Conform reprezentanților Metrorex, după două frâne bruște, în apropierea stației, ușile au rămas blocate. S-au deschis manual doar ușile din față de la primul vagon. Toți călătorii au coborât.

O defecțiune s-a produs marți după-amiaza la un tren în stația Aviatorilor, iar pentru o perioadă trenurile au circulat în sistem pendulă, a anunțat Metrorex. Sute de călători erau îngrămădiți pe peron.

Problema a apărut la ușile unei garnituri care staționa. Pentru ca nu a mai putut porni în siguranță, oamenii au fost scosi, inapoi, pe peron.

Defecțiunea s-a produs la ușile unui tren în stația Aviatorilor de pe Magistrala 2 (M2). Potrivit Metrorex, defecțiunea s-a produs la ușile unei garnituri CAF, produsă în Spania.

După două frâne bruște, în apropierea stației, ușile au rămas blocate. S-au deschis manual doar ușile din față de la primul vagon. Toți călătorii au fost debarcați și trenul a fost retras din circulație pentru remediere.

Timp de zeci de minute, niciun tren nu a oprit în stația Aviatorilor. Incidentul s-a produs in jurul orei 18.00, ora de vârf, când este foarte aglomerat in mod normal, ceea ce a dus la un si mai mare haos.

Bucureștenii care nu au mai avut loc pe peron s-au împins pe scări.

Metrorex a precizat că timp de aproximativ 10 minute trenurile au circulat în sistem pendulă.

Nici un calator nu a fost ranit si, in cele din urma, defectiunea a fost reparată.