Fotbalistul cu mamă româncă a debutat la Campionatul Mondial Qatar 2022

Publicat: 26 nov. 2022, 18:35, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Fotbalistul cu mamă româncă a debutat la Campionatul Mondial Qatar 2022

Ajdin Hrustic (26 de ani) a debutat la Cupa Mondială din Qatar, la meciul Australia – Tunisia, încheiat cu victoria naționalei sale, 1-0.

Hrustic s-a născut, pe 5 iulie 1996 în Australia, la Dandenong, din mamă româncă și tată bosniac. Fotbalistul mai deține cetățenia bosniacă, dar și cea australiană. Hrustic s-a transferat în septembrie de la Eintracht Frankfurt la Hellas Verona în Serie A. „Decarul” a fost decisiv pentru echipa națională în drumul către CM, marcând golul victoriei, 2-1 cu Emiratele Arabe Unite. Apoi a înscris la loviturile de departajare ale barajului intercontinental cu Peru, 0-0, 5-4 după executarea loviturilor. Australia face parte din Grupa D, alături de Danemarca, Tunisia și Franța.

Al doilea jucător cu origini românești este Karim Adeyemi (20 de ani). Acesta s-a născut pe 18 ianuarie 2002, la Munchen, din tată nigerian și mamă româncă. ânărul mijlocaș ofensiv a ales să joace pentru naționala Germaniei. Acesta încă nu a debutat la Campionatul Mondial 2022. Germania face parte din Grupa E, alături de Japonia, Costa Rica și Spania