TIR căzut de pe pod, de la 50 de metri înălțime, la Porțile de Fier 1. Șoferul a decedat pe loc

Publicat: 29 nov. 2022, 22:32, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
TIR căzut de pe pod, de la 50 de metri înălțime, la Porțile de Fier 1. Șoferul a decedat pe loc

Un TIR a căzut de la o înălțime de peste 50 de metri, de pe podul ce trece pe lângă Poțile de Fier I. Șoferul camionului a decedat pe loc.

Un autotren a căzut, marţi seara, de pe un viaduct situat pe DN 6, între municipiul Orşova şi Porţile de Fier I, de la o înălţime de peste 50 de metri, şoferul fiind decedat, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conform sursei citate, autotrenul, înmatriculat în străinătate, a căzut într-o regiune stâncoasă din zona viaductului Padina.

Şoferul a rămas încarcerat şi a decedat, corpul său fiind scos din cabina autotrenului de către echipajele de pompieri care au intervenit la faţa locului.

Traficul rutier în zonă se desfăşoară alternativ, pe un sens, adaugă sursa amintită.

Accident mortal în această seară pe DN6, pe viaducte, în apropierea Vămii Porțile de Fier I. Un TIR înmatriculat în Bulgaria s-a prăbușit în gol, într-o râpă de 8 metri. Șoferul  vehiculului de mare tonaj și-a pierdut viața, echipele de intervenție nemaiputând face nimic pentru el.

Din primele cercetări, se pare că, acesta a pierdut controlul autotrenului, s-a izbit puternic de parapet și a căzut în gol. Echipele de salvatori s-au deplasat la locul accidentului, însă, bărbatul era decedat.

”Cu puțin timp în urmă, cinci echipaje de pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu-Severin și Orșova au intervenit cu o autospecială de descarcerare, două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție la dezastre și o ambulanță SMURD pentru salvarea victimei unui accident rutier, produs pe DN 6, zona viaductului Pădina, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei PFI. În accident a fost implicat un singur autovehicul, un autotren care a părăsit partea carosabilă și a căzut peste pasarelă, într-o râpă de circa 8 metri. La sosirea pompierilor, persoana aflată în autotren era încarcerată și nu prezenta semne vitale. Din nefericire, persoana a fost declarată decedată de către medicul SAJ. Pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la autotrenul implicat în accident”, a comunicat ISU Mehedinți.

Multiple forțe de ordine se află la fața locului, pentru a face cercetări amănunțite.