Ce funcții îndeplinește un bullbar? Se merită să faceți această investiție?

Publicat: 14 dec. 2022, 12:39, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
Ce funcții îndeplinește un bullbar? Se merită să faceți această investiție?

Un bullbar este fabricat din oțel sau aluminiu rezistent și poate funcționa ca o bară de protecție. Deși scopul unui bullbar este acela de a vă proteja vehiculul de coliziunile cu pietonii, cu animalele sau cu alte vehicule, un bullbar poate servi și ca suport pentru becuri în funcție de locul unde îl veți monta și, de asemenea, vă poate ajuta să împingeți alte mașini din drum, dacă vă veți găsi în situația în care va fi necesar să faceți asta. 

Cum funcționează un bullbar?

Barele de protecție sunt fabricate în diferite forme și dimensiuni, așa că puteți opta pentru un bullbar pătrat, dreptunghiular sau chiar oval. Unele bare sunt plate, în timp ce altele prezintă curbe mai dramatice pentru a se potrivi mai bine cu designul vehiculului pe care îl conduceți. Accesați https://www.dauto.ro/bullbar-camioane pentru a explora o gamă largă de bullbar-uri pentru camioane care îndeplinesc multiple funcții. Un bullbar este extrem de robust și, de obicei, instalarea sa necesită suduri sau șuruburi în partea din față a vehiculului. Unii producători fac bullbar-uri din două sau trei bucăți, urmând ca toate secțiunile separate să se înșurubeze. De asemenea, unele bullbar-uri sunt construite pentru a găzdui tot felul de accesorii, cum ar fi spoturi sau faruri de ceață. Altele pot avea trepte turnate pentru un acces mai ușor la compartimentul motorului, ceea ce este foarte util dacă trebuie să schimbați uleiul sau să efectuați lucrări de întreținere pe partea inferioară a vehiculului. 

Ce tipuri de bare de protecție sunt disponibile?

În prezent, gama de bullbar-uri este una deosebit de amplă și se adresează mai multor tipuri de vehicule, inclusiv SUV-uri, camioane, autocare și alte vehicule 4×4. De exemplu, bara de protecție este cea mai de bază formă de protecție frontală, îndeplinind totuși mai multe funcții. La rândul său, bara cu un singur cerc este prevăzută cu un cerc atașat la zona barei de protecție și va cădea peste radiatorul vehiculului. Barele cu un singur cerc asigură protecție frontală și oferă un echilibru optim al greutății. Bara cu trei cercuri oferă cea mai ridicată protecție, dar în detrimentul celei mai mari greutăți. 

O bară cu trei cercuri este recomandată dacă veți călători în zone sau regiuni unde impactul cu animalele poate fi inevitabil. În ceea ce privește bara de înclinare, aceasta este destinată impactului ușor și, cel mai adesea, este utilizată în scopuri estetice. Bara de înclinare nu se atașează de șasiu ca în cazul celorlalte tipuri de bare și nici nu este proiectată să reziste unui impact semnificativ. În cele din urmă, bara de competiție este proiectată pentru a oferi protecție, permițând totodată o gardă maximă la sol. În general, barele de competiție sunt utilizate în concursurile off-road, deoarece se pot îndepărta cu mare ușurință atunci când sunt sparte sau suferă alte deteriorări. 

Cu toate că bara este un accesoriu opțional, oferă foarte multe beneficii, motiv pentru care majoritatea șoferilor care conduc în diferite regiuni optează pentru instalarea unei bare. O bară de protecție asigură o mai bună absorbție a șocurilor, reducând impactul și riscul oricărei coliziuni asupra pasagerilor din vehicul. 

Autor
O singură platformă. Soluția completă pentru strategia ta de conținut online vezi toate articolele