Ce salarii sunt la Kaufland și ce spun angajații despre munca în lanțul de supermarketuri

Publicat: 17 nov. 2020, 21:30, de Ziarul Puterea, în Business , ? cititori
Ce salarii sunt la Kaufland și ce spun angajații despre munca în lanțul de supermarketuri
Ce salarii sunt la Kaufland

Kaufland România este unul dintre marii jucători de pe piața de retailing, cu magazine în majoritatea orașelor din țară. Mii de români sunt angajați la Kaufland și primesc un salariu peste minimul pe economie, indiferent de poziția ocupată.

Potrivit Kaufland, salariul net minim din cadrul companiei este cu 60% peste salariul net minim oferit la nivel național.

În 2020, venitul minim în companie este de 3.650 lei brut (2.135 lei net), la care se adaugă și tichetele de masă. Suma poate crește însă în funcție de specificul socio-economic al fiecărei regiuni din țară.

Principalul concurent pe piața angajărilor pentru Kaufland este compania Lidl. Cele două oferă cele mai mari salarii din domeniu în România. La Lidl, salariul minim este de 4.000 de lei brut.

Ce salarii au angajații de la Kaufland în funcție de postul ocupat

Potrivit site-ului undelucram.ro, un casier principal trezor cu experiență de 2 ani, din Sf. Gheorghe, câștigă 2000 de lei.

De asemenea, un casier are salariul de 1600 de lei în Constanța, în timp ce un lucrător comercial din Câmpulung spune că are salariu de 2.100 lei și bonuri de masă.

Un manipulant marfă din Ploiești, după 5 ani de experiență, are salariu de 3050 lei și bonusuri de 300 de lei.

În Buftea, un șef de raion are salariu de 3600 lei și bonusuri de 200 lei, în timp ce un formator din București are venit de 2300 lei.

În 2019, un manager adjunct din Gherla avea salariu de 4.000 de lei, iar un inspector resurse umane din Zalău 2.000 de lei.

Când vine vorba de recenziile acordate de angajații Kaufland, aceștia spun în general că salariile sunt date la timp, sunt decente și mediul de lucru este plăcut.

Un angajat scrie că deși are program de lucru part time, primește bonusuri la fel ca și cei care lucrează cu normă întreagă.

În ceea ce privește programul de lucru, Kaufland încurajează flexibilitatea, iar programul de lucru poate fi stabilit în funcție de nevoile fiecărui angajat. Munca peste program este plătită suplimentar.