Deputatul Viorel Focșa a fost exclus din AUR 

Publicat: 07 ian. 2023, 18:51, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Deputatul Viorel Focșa a fost exclus din AUR 

Deputatul Viorel Focșa a fost exclus din AUR și trebuie să demisioneze din Parlament. Decizia partidului vine în contextul în care parlamentarul și-a agresat soția.

”Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă. Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar.

AUR respinge ferm orice formă de violență domestică și se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare. Cerem pe această cale partidelor și organizațiilor publice din România să urmeze exemplul pe care îl dăm astăzi și expună public toate cazurile de agresiune împotriva unor persoane lipsite de apărare”, a mai transmis partidul.

Deputatul AUR de Constanţa, Dumitru Focşa şi-a agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi.

Claudia Focșa, a explică de la ce a pornit conflictul cu soțul ei

Femeia a declarat la Antena 3 că nu are nevoie de ordin de protecție deoarece se va muta la Brăila, la mama sa, alături de copil. De asemenea, a spus că Dumitru Focșa nu ar fi ”violent din fire”, ci ”mai degrabă impulsiv”.

Citește și: Deputatul AUR Dumitru Focșa și-ar fi bătut soția

”Am depus plângere la poliție, aștept să își facă treaba autoritățile. Nu este necesar ordin de restricție pentru că plec și mă mut la Brăila, la casa mamei mele. Urmează să divorțez. Incidente și conflicte în familie au mai fost, dar acum a fost mai grav. Poate a fost un cumul de factori. Consumase un pahar-două de vin. A cedat nervos. Voi demara procedura de divorț. Copilul este cu mine, se va urma procedura legală, autoritățile își vor face datoria, suntem consiliați. Copilul va avea parte de consiliere (…)

Au fost discuții despre lipsa implicării în familie, diverse alte probleme. Nu pot să spun că este violent din fire, are o fire mai impulsivă, a fost un context cu mai mulți factori, a cedat nervos, consider că niciodată nu trebuie să se ajungă la așa ceva, am demarat procedura de divorț, am părăsit căminul conjugal”, a declarat Claudia Focșa.