Daea, în turneu cu Caravana Cunoașterii. Tur de forță cu subalternii după el (foto)

Publicat: 20 ian. 2023, 07:30, de Viorela Pitulice, în News , ? cititori
Daea, în turneu cu Caravana Cunoașterii. Tur de forță cu subalternii după el (foto)

Nici nu a început bine anul, că ministrul Petre Daea a și plecat în turneu prin țară cu toți șefii mai importanți după el în Caravana Cunoașterii în scopul promovării Planului Național Strategic (PNS) 2023-2027. Demersul este cu atât mai important, cu cât fermierii români vor avea la dispoziție circa 15 miliarde de euro în următorii ani și trebuie să știe cum să-i cheltuie.

Tocmai de aceea Daea și-a luat și oamenii după el să-i lămurească pe fermieri cum stă treaba, numai că nu prea au ce, pentru că la acest moment mai sunt multe de pus la punct, nu există ghiduri, fișe de măsuri și nici măcar un comitet de monitorizare.  

Am încercat să aflăm și noi mai multe despre caravană, inclusiv care este traseul, dar până la această oră n-am reușit mare lucru, pentru că n-are cine să ne răspundă, dacă ministrul este plecat. Neoficial știm că această caravană de importanță vitală pentru fermieri ar mai dura și în luna martie. Și cam atât.

De asemenea, am mai trimis la minister ceva întrebări pe o temă dragă lui Petre Daea și la fel ni s-a spus: când s-o întoarce…Mai mult decât clar, o să avem ceva de așteptat. Nu putem să nu ne întrebăm, însă: oare pe cine o fi lăsat Daea în locul lui la București în tot acest timp?!

Să nu care cumva să vă imaginați, însă, că și în caravană, Daea nu își vede de ale lui. La prima oră, pe la 7, în general, merge la Direcția Agricolă Județeană și ține videoconferința națională, în care subalternii îi dau raportul. Apoi mai dă o tură prin piață, mai face o baie de mulțime până pe la zece, ora la care începe conferința. Cam aceasta este rutina zilnică a ministrului, care și seara are grijă șă-și țină oamenii pe lângă el ca să finalizeze ce n-a reușit peste zi.

Cât despre traseu, din ce s-a întâmplat până acum, nu avem cum să nu remarcăm că au fost bifate zone importante pentru agricultura românească, dar și din punct de vedere politic. Caravana a pornit de la Slatina, a mers apoi la Vâlcea, Buzău, Piatra Neamț, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Târgu – Mureș și mai urmează. Până la urmă, nici cele 200 milioane de euro alocate pentru promovarea PNS-ului nu reprezintă o sumă chiar așa de mare la câte sunt de făcut.

Daea în Piața Cibin. Sursa: Bogdan Trif Fb
Sursa: Bogdan Trif Fb
Sursa: Bogdan Trif Fb