Tensiuni în PNL pe tema excluderii lui Florin Cîțu din partid

Publicat: 23 ian. 2023, 07:02, de Cezar Amariei, în Bursa Zvonurilor , ? cititori
Tensiuni în PNL pe tema excluderii lui Florin Cîțu din partid

Încercarea lui Florin Cîțu de a organiza Forumul de Dreapta, o platformă politică internă anti PSD, a creat tensiuni în cadrul propriului partid: în vreme ce vârful conducerii l-ar vrea exclus, majoritatea membrilor importanți consideră că ar fi o greșeală și că s-ar transmite un mesaj negativ.

Cu un picior în afară și unul în interiorul partidului, cam așa ar putea fi definită poziția pe care o are în prezent Florin Cîțu. De mai mult timp se dorește excluderea sa din PNL și un pretext perfect a fost servit zilele trecutechiar de fostul premier, ce a anunțat crearea unui Forum de Dreapta și continuă să aibă postări radicale anti PSD, după ce a fost principalul promotor al guvernării alături de social – democrați.

S-au creat astfel două tabere: una la vârful conducerii, care vrea excluderea, și alta formată din baza conducerii, ce militează pentru păstrare.

„Ar fi un semnal negativ extrem către membrii simpli, să vadă că ne excludem singuri foștii lideri. Forumul de Dreapta e un pretext ce folosește atât celor care vor să-l îndepărteze cât și lui Florin Cîțu, să se victimizeze. În realitate, în prezent influența lui e zero, e doar o acțiune de imagine”, au declarat pentru Puterea.ro surse din conducerea PNL.

Pentru o eventuală excludere ar trebui convocată o ședință a Biroului Politic Executiv al PNL care, deși ar trebui organizată lunar, nu a mai avut loc de două luni.

Ultimul protest al lui Cîțu

Anunțul care ar putea genera pretextul despărțirii lui Cîțu de PNL a fost făcut la sfârșitul săptămânii.

„Socialiștii și extremiștii de stânga vor o mare NAȚIONALIZARE prin suprataxare și suprareglementare.

De un an de zile asistăm la cel mai agresiv atac al socialiștilor și extremiștilor de stânga împotriva capitalului și acumulării de capital (inclusiv capital uman).

Doar în timpul comuniștilor, a dictaturilor Iliescu/ Năstase sau a mineriadelor PSD-iste am mai văzut ceva similar.

Pentru Ciolacu și socialiștii lui nu există pensii „nesimțite”, salarii și sporuri în sectorul bugetar „nesimțite”. Nu. Pentru socialiști există doar profituri „nesimțite” în sectorul privat. Profituri care sunt suprataxate ca să se plătească pensiile speciale, salariile și sporurile din sectorul bugetar.

Socialiștii și extremiștii de stânga vor să omoare tot ce înseamnă sector privat și să aibă control total asupra resurselor din economie.

Nu-i vom lăsa. Ne vom lupta pentru libertate economică, pentru libertate individuală, pentru eliminarea barierelor în calea acumulării de capital, pentru eliminarea tuturor suprataxelor.

Doar prin acumulare rapidă de capital putem să devenim o putere economică și să fim respectați în UE.

În curând #ForumulDeDreapta”, a transmis Cîțu.