Sorana Cîrstea a obținut victoria carierei! Românca a învins-o pe Arina Sabalenka, la Miami Open (Video)

Publicat: 29 mart. 2023, 21:59, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Sorana Cîrstea a obținut victoria carierei! Românca a învins-o pe Arina Sabalenka, la Miami Open (Video)

Sorana Cîrstea (locul 74 WTA) s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 Miami Open, după ce a învins-o în sferturile competiției pe belarusa Arina Sabalenka (locul 2 WTA), cu scorul de 6-4, 6-4.

Sabalenka este adversara cel mai bine clasată pe care Sorana o învinge. Sorana Cîrstea a început tare partida, cu break şi cu game pe serviciul său câştigat. Românca a servit pentru 5-3, dar Sabalenka a făcut break şi a egalat, la 4. Sorana şi-a adjudecat primul set: 6-4, după 35 de minute.

Românca a început actul secund, cu un break, iar belarusa a egalat. Sorana Cîrstea a condus cu 4-3 a câştigat setul cu 6-4, în 49 de minute.

În semifinale, Sorana Cîrstea o va întâlni pe câştigătorea meciului dintre Ekaterina Alexandrova (Rusia, 18 WTA) şi Petra Kvitova (Cehia, 12 WTA). Prin calificarea în penultimul act, Sorana și-a asigurat un premiu de 352.635 de dolari şi 390 de puncte.

Sportiva originară din Târgoviște traversează o perioadă excelentă. După ce a ajuns în sferturi la Indian Wells, Sorana a acces în semifinalele turneului de la Miami, de categorie WTA 1000.