A crescut agresivitatea asupra cadrelor medicale, avertizează prof. dr. univ. Daniel Coriu

Publicat: 20 apr. 2023, 19:29, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
A crescut agresivitatea asupra cadrelor medicale, avertizează prof. dr. univ. Daniel Coriu

Post-pandemie, se înregistrează o creștere a violenței manifestate asupra cadrelor medicale, transmite președintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Daniel Coriu.

”Observăm o creştere a violenţei asupra cadrelor medicale, mai ales în această etapă de post-pandemie, violenţă şi agresivitate care se manifestă nu numai în mass-media, dar avem chiar şi cazuri de medici agresaţi fizic. Cu toate acestea, o societate modernă are nevoie de un corp medical puternic, motivat, pregătit să răspundă nevoilor şi provocărilor care vor urma şi, bineînţeles, nevoilor şi provocărilor de comunicare cu pacienţii”, a explicat preşedintele CMR, la conferința de specialitate ”Zilele medicale bistrițene, citat de Agerpres.

În legătură cu noul proiect de lege privind malpraxisul, președintele CMR a precizat că se urmărește o nouă concepție legată de greșelile medicale și alinierea la practica internațională.

Până acum, proiectul a făcut subiectul a șase dezbateri publice, la care au participat și specialiști din domeniul juridic, precum și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.