Aur pentru boxul românesc. Florin Ioniţă a cucerit Locul 1 la categoria 92 kg

Publicat: 03 mai 2023, 21:58, de Florentin Lucaniuc, în SPORT , ? cititori
Aur pentru boxul românesc. Florin Ioniţă a cucerit Locul 1 la categoria 92 kg

Pugilistul român Florin Ioniţă a cucerit medalia de aur la cat. 92 kg, miercuri seara, la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan, după ce l-a învins în finală pe rusul Ahmed Rasuev.

Ioniţă, medaliat anul trecut cu argint la Europenele de tineret şi cu bronz la Mondialele de tineret, a câştigat la puncte, cu o decizie împărţită, 4-1.

În schimb, Arun Nicu Tudoroiu a obţinut medalia de argint, după ce a fost învins în finala cat. 63,5 kg de rusul Danil Belevitin, la puncte, cu 3-0.

Tot miercuri, Mihaela Bădescu şi Amalia Niţă au câştigat medaliile de aur la Erevan.

Mihaela Bădescu a cucerit titlul continental la cat. 48 kg, după ce a obţinut o victorie prin decizie împărţită în finala cu rusoaica Lia Patlai.

Amalia Maria Niţă, dublă campioană europeană de junioare, a învins-o la puncte în finala cat. 70 kg pe maghiara Nikolett Kovacs, cu 5-0.

Diana Maria Tănăsescu a obţinut medalia de argint la cat. 66 kg, după ce a fost învinsă la puncte (0-5) de franţuzoaica Maelys Richol în finală.

România a încheiat Europenele de tineret cu 9 medalii, dintre care 3 aur, prin Mihaela Bădescu (cat. 48 kg), Amalia Niţă (cat. 70 kg) şi Florin Ioniţă (92 kg), 2 de argint, prin Diana Maria Tănăsescu (cat. 66 kg) şi Arun Nicu Tudoroiu (cat. 63,5 kg), şi 4 de bronz, pentru Crinuţa Andra Nicole Sebe (cat. 63 kg), Maria Gheorghiţa Cimpoeru (cat. 75 kg), David-Angelo Teodosescu (cat. 80 kg) şi Dumitrel Badea (cat. 86 kg).

România a aliniat 23 de pugilişti la această competiţie, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, având a doua delegaţie ca mărime, după Rusia (25 de sportivi).

La întreceri au participat 275 de pugilişti din 29 de ţări, 186 la masculin şi 89 la feminin.