Gheorghiţă: Transportul vaccinului anti-COVID este foarte probabil să fie asigurat cu avioane MApN

Publicat: 18 dec. 2020, 16:00, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Gheorghiţă: Transportul vaccinului anti-COVID este foarte probabil să fie asigurat cu avioane MApN
Valeriu Gheorghita (Sursa: https://www.facebook.com/photo/?fbid=10217911039742590&set=ecnf.1081945752)

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, vineri, că pentru transportul vaccinului, după începerea campaniei de imunizare, este foarte probabil să fie folosite aeronave ale MapN.

„Este foarte probabil să fie folosite, atunci când vom avea o cantitate mare de vaccinuri, chiar avioanele din dotarea Ministerului Apărării Naţionale, avioanele Spartan, care pot într-un timp scurt să asigure distribuirea vaccinurilor în cele şase centre regionale. Nu întâmplător au fost alese centre regionale care au aeroport, tocmai pentru a avea la îndemână această posibilitate”, a explicat el, după o vizită la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Medicul spune că principalul centru de stocare a vaccinului, care trebuie depozitat la minus 80 de grade Celsius, este la Institutul „Cantacuzino” care o are o capacitate de 1,5 milioane de doze, iar în fiecare dintre centrele regionale între 150.000 şi 200.000 de doze.

Platforma guvernamentală dedicată vaccinării anti-COVID a informat că, în această perioadă, se finalizează pregătirile de tip logistic şi medical pentru recepţionarea vaccinului BNT162b2, produs de BioNTech şi Pfizer.