Ungaria a primit 6.000 de doze de Sputnik V, vaccinul rusesc anti-Covid

Publicat: 28 dec. 2020, 21:30, de Ziarul Puterea, în Internațional , ? cititori
Ungaria a primit 6.000 de doze de Sputnik V, vaccinul rusesc anti-Covid

Ungaria a primit, luni, 6.000 de doze de Sputnik V, vaccinul rusesc împotriva COVID-19, a anunţat ministrul afacerilor externe ungar Peter Szijjarto.

Ministrul a spus că experţi locali în domeniul sănătăţii îşi vor continua evaluarea pentru utilizarea vaccinului Sputnik V în Ungaria. El nu a menționat însă când și dacă acesta va fi folosit pe populație.

„Încărcătura (de vaccinuri) va fi transportată către Centrul Naţional de Sănătate Publică, unde experţi ungari vor avea o nouă oportunitate în a lua o decizie cu privire la cum să fie utilizat vaccinul”, a scris Peter Szijjarto pe pagina sa de Facebook.

Potrivit regulilor Uniunii Europene, vaccinul rusesc Sputnik V trebuie să fie autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) înainte să poată fi utilizat în vreo ţară din blocul comunitar, scrie Agerpres.

Ungaria a anunțat încă de săptămânile trecute că va face teste și va încerca să producă vaccinul rusesc, un pas fără precedent pentru un stat membru al UE.

Ungaria a început vaccinarea împotriva COVID-19 a angajaţilor din sistemul său sanitar cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, cu o zi înainte de majoritatea altor ţări din UE.