Ungaria a început deja vaccinarea, fără a aștepta lansarea campaniei în toată UE

Ungaria este una dintre primele țări din Europa care au început deja vaccinarea împotriva COVID-19. Autoritățile maghiare au anunțat că au început deja să administreze vaccinul personalului medical, fără a aștepta ziua de duminică, atunci când este plănuit să se dea startul campaniei de vaccinare la nivelul întregii Uniuni Europene.

Ungaria a primit sâmbătă dimineață primul transport de vaccin anti-coronavirus Pfizer/BioNT și a început deja administrarea acestuia. Dozele primite de țara vecină, ajung pentru vaccinarea a 4.875 de oameni.

„Am început vaccinarea personalului medical, potrivit unui plan prestabilit”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, sub formă de răspuns la întrebările adresate de Reuters

Primele vaccinuri sunt livrate la principalul centru anti-COVID-19 din Budapesta, Spitalul Central Del-Pest, iar după-amiază alte doze vor ajunge la încă un spital important din Budapesta, a relatat MTI, citat de Agerpres.

Începând de duminică, numeroase ţări din UE – printre care Franţa, Germania, Italia, Austria, Portugalia şi Spania – intenţionează să înceapă vaccinarea în masă.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole