Doliu imens în MUZICA internaţională. Solista ROXETTE a decedat la 61 de ani

Publicat: 10 dec. 2019, 11:14, de Ziarul Puterea, în LIFESTYLE , ? cititori
Doliu imens în MUZICA internaţională. Solista ROXETTE a decedat la 61 de ani

Cântăreaţa suedeză Marie Fredriksson, solista care făcea cuplul formaţiei Roxette cu Per Gessie, a murit la vârsta de 61 de ani, după o luptă lungă cu o boală teribilă, cancerul cerebral, scrie News.ro. Era cunoscută, între altele, pentru melodiile „It Must Have Been Love”, „Joyride”, „Listen To Your Heart” şi „The Look” şi şi ”Dangerous”.

Marie Fredriksson a fost diagnosticată în 2002 cu cancer cerebral. Chiar şi aşa, ea a continuat să facă muzică în timpul perioadei de convalescenţă, care s-a concretizat în albumul ”The Change”, lansat în 2004. Artista s-a reunit cu Per Gessle şi au lansat împreună, în 2011, albumul ”Charm School”.

„Cu profundă tristeţe vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie din cauza problemelor mai vechi de sănătate pe care le avea”, a transmis managerul cântăreţei, Marie Dimberg.

Marie Fredriksson şi Per Gessle au înfiinţat trupa Roxette în 1986, iar single-ul de debut al grupului s-a intitulat ”Neverending Love”. În aprilie 1989, grupul suedez a devenit o celebritate mondială cu piesa ”The Look”. De atunci, trupa suedeză a susţinut peste 560 de concerte în lumea întreagă, în faţa multor milioane de fani. Formaţia a lansat 51 de single-uri, iar albumele sale s-au vândut în peste 75 de milioane de copii pe plan mondial. Al 10-lea album de studio al grupului, ”Good Karma”, a fost lansat pe în iunie 2016. Cel mai recent, la Bucureşti, grupul a concertat în 2015.