Joe Biden, despre scrisoarea lăsată de Donald Trump: A fost foarte generoasă

Publicat: 21 ian. 2021, 10:25, de Irina Maria Mari, în Internațional , ? cititori
Joe Biden, despre scrisoarea lăsată de Donald Trump: A fost foarte generoasă

Donald Trump nu a participat la ceremonia de investire a succesorului său, Joe Biden, dar i-a lăsat acestuia o scrisoare. Potrivit lui Joe Biden, aceasta a fost „foarte generoasă”, scrie CNN.

Președintele SUA a refuzat să spună ce conține scrisoarea lăsată de Donald Trump, dar a declarat că aceasta a fost „foarte generoasă”.

„Preşedintele a scris o scrisoare foarte generoasă. Fiindcă este privată, nu voi discuta despre ea înainte de a discuta cu el, dar a fost generoasă”, le-a declarat reporterilor al 46-lea preşedinte al SUA.

Un asistent de rang înalt al lui Trump a descris scrisoarea ca fiind o „notă personală”, în care fostul preşedinte doreşte succes ţării şi îşi exprimă dorinţa ca noua administraţie să aibă grijă de ţară.

Scrisoarea către succesorii lor a devenit o tradiţie modernă pentru preşedinţii americani, care o lasă pe masa de lucru din Biroul Oval cunoscută ca Resolute Desk – o piesă de mobilier construită din scânduri de stejar provenite din vasul britanic de explorări arctice Resolute, făcută cadou de regina Victoria preşedintelui american Rutherford Hayes.

Scrisoarea lăsată lui Biden a fost una dintre puținele tradiții din Ziua Inaugurării respectate de Donald Trump. Acest lucru poate avea legătură cu faptul că scrisoarea lăsată de Obama la finalul mandatului său, l-a emoționat foarte mult pe fostul președinte.

În prima zi a mandatului său, în 2017, Trump a fost atât de mişcat de scrisoare încât a încercat să-l sune pe Obama imediat după ce a citit-o, însă acesta era încă în aeronava prezidenţială, în drum către oraşul-staţiune Palm Springs din California, şi nu a putut prelua apelul. Ulterior, când un asistent al lui Obama a sunat înapoi la Casa Albă, personalul lui Trump a răspuns că preşedintele voia doar să mulţumească pentru scrisoare şi să se asigure că mesajul a ajuns la predecesorul său. Cei doi nu au luat niciodată legătura direct.

La o săptămână după aceea Trump a declarat într-un interviu pentru ABC News că textul primit „a fost lung. A fost complex. A fost gândit”, iar ulterior le-a arătat cu mândrie scrisoarea de la Obama unor musafiri primiţi în Biroul Oval.