Nouă metodă de a face bani în străinătate: Românii cer bani turiștilor pentru a ieși din poze

Publicat: 19 mai 2024, 10:19, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Nouă metodă de a face bani în străinătate: Românii cer bani turiștilor pentru a ieși din poze

O metodă controversată de a face bani a fost descoperită în rândul unor români aflați în străinătate. Aceștia se postează strategic în fața obiectivelor turistice și cer bani turiștilor pentru a se da la o parte din poze. Această practică a stârnit numeroase reacții negative, atât din partea turiștilor, cât și a comunității românești din diaspora.

Un videoclip viral arată cum o femeie, aflată în fața unui obiectiv turistic, refuză să se miște din cadru până când nu primește bani de la turiști.

„Uitați-vă, mă românisme, vedeți pe doamna aia de acolo? Stă și cere bani și se bagă în pozele fetelor, și dacă nu îi dai bani, nu se dă la o parte, stă acolo în poze ca să strice poza”, comentează autorul videoclipului.

În înregistrare, autorul confruntă femeia, întrebând-o de ce strică pozele turiștilor și de ce cere bani pentru a se da la o parte. Femeia încearcă să se justifice, spunând că nu strică pozele, dar conversația devine tot mai tensionată pe măsură ce este evident că aceasta își câștigă existența din această practică.

„Suntem români, dar nu se face așa, dacă vreau să fac o poză aici, o fac pe domeniu public”, afirmă autorul videoclipului, exprimându-și indignarea față de această practică. Femeia, vizibil iritată, insistă că nu strică pozele, dar nu oferă o explicație clară pentru comportamentul ei.

Această metodă de a face bani a atras atenția asupra unor aspecte mai puțin plăcute ale comunității românești din străinătate, punând în lumină dificultățile și inovațiile discutabile ale celor care încearcă să câștige bani rapid și ușor.

Reacțiile din partea publicului nu au întârziat să apară, mulți condamnând astfel de practici și cerând autorităților locale să ia măsuri împotriva celor care recurg la astfel de metode. În același timp, unii români din diaspora se distanțează de aceste comportamente, subliniind că acestea afectează imaginea comunității în ansamblu.