Câte particule de SARS-CoV-2 există în lume? Răspunsul surprinzător al unui matematician

Publicat: 11 feb. 2021, 07:31, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Câte particule de  SARS-CoV-2 există în lume? Răspunsul surprinzător al unui matematician

Un matematician britanic susține că toate particulele SARS-CoV-2 din toată lumea pot încăpea într-o singură doză de suc.

Conform Reuters, studiul efectuat de Kit Yates, matematicianul de la Universitatea Bath din Marea Britanie arată că efecte devastatoare poate avea o singură particulă de coronavirus.

Rezultatele studiului au arătat că în prezent în lume există circa două cvintilioane de particule de SARS-CoV-2. Acesta este echivalentul a două miliarde de miliarde de particule ale virusului.

Matematicianul britanic spune că s-a folosit de diametrul particulei SARS-CoV-2 – la o medie de circa 100 de nanometri sau 100 de miliardimi dintr-un metru – după care a calculat volumul virusului sferic.

Este uimitor să constatăm că tot necazul, disfuncţionalităţile, dificultăţile şi pierderile de vieţi care s-au întâmplat anul trecut ar putea constitui o cantitate atât de mică”, a precizat Yates într-o declaraţie.

Bilanțul pandemiei de coronavirus arată 2,34 de milioane de decese ascoiate acestei boli și 107 de milioane de cazuri de infectări.