Incendiu în centrul orașului Constanța. O femeie s-ar fi aruncat pe geam

Publicat: 16 feb. 2021, 10:42, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Incendiu în centrul orașului Constanța. O femeie s-ar fi aruncat pe geam

Un incendiu a izbucnit, marți, într-un bloc din centrul municipiului Constanța. O femeie s-ar fi aruncat pe geam de la etajul 6 de teama flăcărilor.

ISU Dobrogea a informat că, în jurul orei 09:23, un apartament din centrul Municipiului Constanța a luat foc.

Blocul unde a izbucnit incendiul este situat în apropierea bulevardului Mamaia și în apropierea Spitalului Militar. Focul a fost declanșat la etajul 6 din 7.

Conform Mediafax, blocul arde generalizat cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

O femeie în vârstă de 57 de ani s-ar fi aruncat pe geam din apartamentul său, acesta fiind și locul izbucnirii incendiului.

„Din păcate avem și o victimă, o femeie se află în stop cardio-respirator. Avem 3 ambulanțe care acorda primul ajutor medical proprietarei”, spun cei de la ISU Dobrogea.

• Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14

• La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.

• Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21

• Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

• Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25

• Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

• La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.