Eroare a poliției locale: Un bărbat decedat a primit avertisment din cauză că a ieșit pe stradă după ora 23.00 fără declarație

Publicat: 03 mart. 2021, 08:30, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Eroare a poliției locale: Un bărbat decedat a primit avertisment din cauză că a ieșit pe stradă după ora 23.00 fără declarație

Un bărbat din orașul Râșnov, județul Brașov, a fost confundat de către polițiștii locali cu fratele său decedat în 2019. Astfel, pe numele bărbatului decedat a fost scris un avertisment din cauză că a ieșit pe stradă, după ora 23.00, fără a avea declarație pe proprie răspundere asupra sa, așa cum cere Legea 55/2020.

Reprezentanții primăriei orașului Râșnov au transmis, pe pagina de Facebook, că totul a fost o „eroare materială” și că agentul poliției locale va fi audiat într-o comisie de disciplină, luându-se ulterior o decizie:

„În primul rând nu este vorba despre o amendă, ci despre un averisment. Datele de identificare ( CNP, adresa ) ale persoanei avertizate sunt cele corecte. În momentul în care agentul Poliției Locale a completat numele și prenumele persoanei în cauză s-a produs o eroare materială. Mai exact la prenume a fost trecut fratele celui oprit de agenți, care a decedat în 2019.

Agentul îi cunoștea pe cei doi, care erau frați și de aceea s-a produs greșeala respectivă. Cum este vorba despre o greșeală, în urma unei anchete interne, agentul Poliției Locale Râșnov va fi audiat în cadrul comisiei de disciplină, iar după aceea se va lua o decizie în acest sens”, a fost mesajul primăriei locale.

Incidentul a avut loc în luna ianuarie, iar procesul verbal a ajuns recent la familia celui dispărut, transmite Pro tv.

Citește și: