SRI mărește salariile la compania sa, RASIROM
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/05/solutiisecuritate.jpg)
Regia Autonomă RASIROM, aflată în subordinea SRI, anunță noi angajări. În paralel cu acestea este anunțată și o creștere semnificativă a salariilor. Toate acestea în contextul constrângerilor legate de trâmbițatele reduceri de buget.
Rasirom face angajări în anul 2025 și se pare că ar urma chiar să suplimenteze posturile, conform unui proiect de hotărâre de guvern. Salariile lucrătorilor, plătite de SRI, sunt considerabile, la fel și beneficiile pe care le oferă compania. Puține firme din mediul privat și-ar permite să facă asemenea oferte.
Noi angajări la Rasirom
Pe platforma Bestjobs, sunt anunțate mai multe posturi de la Rasirom, printre care product quality inspector; manager de logistică și distribuție; location manager; technical communication și local service manager.
Pe lângă salariile de invidiat, angajații beneficiază și de o lungă listă de avantaje extra salariale, care include bonusuri și prime, abonamente la centre sportive și servicii medicale, precum și multe altele.
În 2024, potrivit HG 223/2024, la Rasirom, câştigul mediu lunar pe salariat era de 12.174 de lei. În 2025 ar urma să ajungă la 18.871 de lei.
Într-o notă de fundamentare a bugetului, se arată că „veniturile totale în valoare 445.655 mii lei reprezintă o diminuare cu 30% față de veniturile realizate la nivelul anului 2024 (635.370 mii lei)”. Bugetul pe anul precedent a adus un profit de 25,6 milioane de lei, iar cel de acum este estimat la 22,47 milioane de lei.
Cu ce se ocupă firma SRI
„Funcționăm sub coordonarea Serviciului Român de Informații și suntem integratori de soluții de securitate fizică și informatică. Principalele noastre obiective sunt securizarea cibernetică și fizică a infrastructurilor critice naționale și europene, precum și asigurarea obiectivelor naționale de interes strategi”, se arată în anunțul de angajare.
În anul 2022, lucrau la firmă doar 229 de angajați. De la an la an, numărul lor a tot crescut. În 2024 erau deja 345, iar în anul 2025 ar urma să ajungă să fie 436.
Conform propriei pagini web, obiectul de activitate al Regiei include proiectarea și integrarea de sisteme de supraveghere, pază și alarmare, detecție, semnalizare și stingere automată a incendiilor, dispecerizare a semnalizărilor, control biometric și autentificarea identității, televiziune cu circuit închis, protecția perimetrelor, sisteme de management al securității informațiilor (protecția și transmiterea informațiilor/date clasificate), procesarea imaginilor, controlul antiterorist, clădiri inteligente (BMS), analiză de risc și consultanță.
Rasirom funcționează pe bază de gestiune economică și autonomie financiară, susținându-și întreaga activitate din surse proprii, fără a beneficia de subvenții sau transferuri de la bugetul de stat.