Ministrul Sănătății promite o revoluție pentru pacienți. Ce se va întâmpla în ambulatoriul din spitalele publice
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/07/ministrul-rogobete1-1.jpg)
Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, e ambițios și vrea să transforme accesul la serviciile medicale în spitalele publice. Principalul obiectiv: dublarea programului ambulatoriilor de specialitate.
De asemenea, ministrul Sănătății promite să extindă orele de lucru pentru investigațiile de radiologie și analizele de laborator. Pe de altă parte, se dorește reducerea semnificativă a timpilor de așteptare pentru pacienți.
Ministrul Sănătății vrea să crească numărul de ore în ambulatoriul de specialitate
„Săptămâna viitoare vom publica în transparență decizională pachetul de măsuri care va dubla programul pentru ambulatoriul de specialitate în spitalele publice. O altă măsură importantă este dată de reforma care vine la pachet cu impactul fiscal.
Și anume creșterea numărului de ore în ambulatoriul de specialitate. În sensul că deja se lucrează și săptămâna viitoare vom publica în transparență decizionala pachetul de măsuri care va dubla numărul de ore.
Se dorește extinderea programului ambulatoriilor până la ora 22.00
Și va dubla programul pentru ambulatoriul de specialitate în spitalele publice”, a fost anunțul ministrului Alexandru Rogobete. Conform News.ro, această inițiativă vizează extinderea programului ambulatoriilor până la ora 22:00, față de programul actual, care de obicei se încheie la ora 14:00 sau 15:00 în multe spitale.
Pacienții nu vor mai aștepta mult nici când vor merge să-și facă analizele medicale
Dar asta nu e tot, pentru că ministrul Sănătății vrea și reducerea semnificativă a timpilor de așteptare pentru investigațiile de radiologie și analizele de laborator.
„Practic, pentru pacienți va crește accesul la servicii medicale ambulatorii până la ora 22:00. În paralel cu serviciile din ambulatoriu va crește accesul și va crește perioada de lucru pentru radiologie și imagistică medicală, respectiv pentru analize de laborator”, a mai spus ministrul Sănătății.
În prezent, pacienții din România așteaptă săptămâni sau chiar luni pentru investigații precum RMN, CT sau analize complexe, mai ales în spitalele publice din zonele urbane aglomerate. De asemenea, Ministerul Sănătății ia în considerare recrutarea de personal suplimentar pentru ambulatorii specializate, în funcție de nevoile fiecărui spital.