Colectarea deșeurilor biodegradabile HoReCa în Sectorul 5

Publicat: 28 oct. 2025, 15:18, de Ziarul Puterea, în Administratie , ? cititori
Colectarea deșeurilor biodegradabile HoReCa în Sectorul 5
sursa foto: freepik

Știai că un restaurant poate reduce deșeurile cu 40% doar prin sortare corectă? „Respectul pentru client începe cu respectul pentru mediu” – Iată câteva sfaturi utile pentru colectarea deșeurilor biodegradabile HoReCa.

Infrastructură adaptată

  • recipient dedicat pentru fiecare categorie de deșeu: reciclabile, deșeuri alimentare și ulei uzat
  • locații bine definite pentru depozitare, în zone accesibile angajaților (ex. lângă bucătărie, bar, spații de servire)

Instruirea personalului

  • crearea unor ghiduri scrise sau afișe
  • verificările regulate și feedback
  • sesiuni de instruire despre sortarea corectă

Gestionarea corectă a uleiului uzat

  • colectarea în recipiente curate și închise ermetic
  • depozitare în locuri special desemnate, ferite de scurgeri
  • predare către operatori autorizați, pe bază de documente

Limitarea risipei alimentare

  • adaptarea meniului pentru optimizarea ingredientelor
  • monitorizarea stocurilor și a termenelor de expirare
  • instruirea personalului privind risipa și costurile ascunse ale acesteia

Implicarea clienților în sortare – Clientul informat contribuie la un mediu curat

  • recipiente colorate și etichetate clar pentru resturi reciclabile și menajere
  • afișe vizibile de reguli de sortare