Interesul pentru Paște se manifestă cu o lună înainte, când se caută pe Google felicitări și urări de Paște, prăjituri și cum va fi vremea de Paște. Pe măsură ce ne apropiem de Paște, căutările devin mai aplicate. În ultimele șapte zile, românii au căutat când se vopsesc ouăle sau antreuri de Paște, dar sunt și interesați de tradiții și au vrut să afle care e semnificația mielului de Paște. Anul acesta având o vacanță școlară foarte lungă în luna aprilie, căutările legate de Paște au vizat când va începe școala.
Mielul are rolul principal pe masa de Paște a românilor. Anul acesta, chef Cătălin Scărlătescu este foarte popular atunci când este vorba de pregătirea mielului. Printre cele mai populare căutări pe Google în România cu cuvântul „miel” din ultima săptămână sunt „drobul de miel Scărlătescu”, „friptura de miel Cătălin Scărlătescu” și „ciolan de miel Scărlătescu”.
Rămânând în domeniul culinar, în căutările românilor pe Google după rețete din ultimele 7 zile se remarcă cea de cozonac al lui Alex Cîrțu, rețeta de saksuka turcească, pasca fără aluat și cea poloneză, dar și o rețetă clasică: cea de cozonac din celebra carte de bucate a Sandei Marin.
Nu este Paște fără ouă vopsite. În ultima săptămână, românii au căutat pe Google cum se vopsesc ouăle cu orez, cum se obțin „ouă marmorate cu foi de ceapă” sau metoda vopsirii ouălor cu șervețele și bețișoare. Vopsitul ouălor este prilej de bucurie pentru cei mici, așa că pe Google s-au căutat „vopsea de ouă copii” și „vopsea de ouă cu sclipici”.