Elon Musk a recunoscut că suferă de sindromul Asperger

Publicat: 11 mai 2021, 19:30, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Elon Musk a recunoscut că suferă de sindromul Asperger
Elon Musk

Miliardarul Elon Musk, șeful SpaceX și Tesla, a dezvăluit că are sindromul Asperger, o formă de autism. Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Saturday Night Live (SNL).

Dezvăluirea lui Elon Musk, în vârstă de 49 de ani, a fost făcută în cadrul emisiunii Saturday Night Live, potrivit BBC.

Ce este sindromul Asperger

Multe persoane cu sindromul Asperger manifestă un interes și o concentrare mai mare, canalizându-se astfel spre o carieră de succes. Printre celebrităţile şi personaje istorice diagnosticate cu această afecțiune se numără Michelangelo, Robin Williams, Abraham Lincoln, Wolfgang Amadeus Mozart, Bill Gates sau Greta Thunberg.

Persoanele care suferă de Asperger interpretează mediul într-un mod diferit față de alți indivizi. Este prima dată când Musk a vorbit despre boala sa.

Șeful SpaceX și Teska a fost gazda spectacolului, un rol râvnit de multe vedete de la debutul emisiunii, în anii 1970. Printre gazdele celebrei emisiuni s-au mai numărat de-a lungul timpului vedete precum Adele, Chris Rock, Ringo Starr și Will Ferrell.

Nu am întotdeauna suficientă intonație sau variație în vorbire, ceea ce mi se spune că este bine pentru o mare comedie. În realitate fac istorie în această seară ca prima persoană cu Asperger gazdă a SNL”, a afirmat el, stârnind aplauze puternice din partea publicului din studio.

Elon Musk, care are peste 53 de milioane de urmăritori pe Twitter, a glumit și despre modul în care el utilizează rețelele sociale. În trecut, s-a confruntat cu critici și chiar amenințări după tweet-urile sale.