Cîțu contrazice ordinul ministrului Sănătății: „Se păstrează masca la locul de muncă, vom modifica ordinul”

Publicat: 15 mai 2021, 19:50, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Cîțu contrazice ordinul ministrului Sănătății: „Se păstrează masca la locul de muncă, vom modifica ordinul”
Florin Cîțu (Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)

De doar trei săptămâni a avut nevoie actualul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, pentru a intra pe contrasens cu șeful Guvernului, premierul Florin Cîțu.

Ministerul Sănătății a dat un Ordin, publicat vineri în Monitorul Oficial, conform căruia nu mai este obligatorie masca la locul de muncă, dacă angajații sunt vaccinați.

Întrebat sâmbătă seara dacă la locul de muncă, unde sunt doar persoane vaccinate, se va lucra cu mască sau fără, primul – ministru a contrazis decizia celor din Sănătate

Știu Ordinul ministrului Sănătății, cred că este o decizie înainte de a o analiza foarte bine, de la 1 iunie vom lua această decizie”, a spus Cîțu.

În momentul în care i s-a atras atenția că documentul produce efecte, fiind publicat în Monitorul Oficial, șeful Guvernului a spus că măsura va fi abrogată.

Cred că se va schimba acest ordin. Deocamdată cu mască la locul de muncă, la interior, acest ordin va fi modificat, după 1 iunie discutăm altfel”, a completat Cîțu.

Întrebat dacă a fost o scăpare, premierul a spus că „este posibil”.

Pe tema măștii la birou a vorbit sâmbătă și prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, care a declarat că instituţia pe care o conduce nu a decis încă dacă proprii angajaţii vaccinaţi vor purta masca de protecţie sanitară în birouri.