Familia Regală marchează împlinirea a 20 de ani de la revenirea la Palatul Elisabeta

Publicat: 17 mai 2021, 21:00, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Familia Regală marchează împlinirea a 20 de ani de la revenirea la Palatul Elisabeta

Familia Regală marchează împlinirea a 20 de ani de la revenirea la Palatul Elisabeta. Casa Regală a publicat astăzi pe Facebook un documentar în acest sens.

În film se explică faptul că, la 18 mai 2001, Regele Mihai și Regina Ana s-au întors înapoi acasă, la Palatul Elisabeta, devenit între timp, prin votul Parlamentului, reședința regelui pe durata vieții.

Prin întoarcerea suveranului, palatul a devenit locul regalității de pe harta României de astăzi, mai notează documentarul, potrivit RADOR.

În ziua de 18 mai 2001, Regele Mihai şi Regina Ana s-au întors înapoi acasă la Palatul Elisabeta, devenit între timp, prin votul Parlamentului, reşedinţa regelui pe durata vieţii. (…) Regele s-a întors la Palatul Elisabeta pentru a clădi fundaţia irevocabil europeană a României de mâine. Venirea Regelui Mihai la palatul tinereţii lui nu a fost o târzie revanşă a unui om care a avut ca destin Aşteptarea. Prin întoarcerea regelui, Palatul Elisabeta a devenit locul regalităţii de pe harta României de astăzi. Din incinta lui, Familia Regală a început un efort constant, gândit, ca şi viitorul României, pentru douăzeci-treizeci de ani înainte”, se explică în documentar.