EURO 2020 Danemarca – Finlanda 0-1. Finlandezii au debutat cu victorie la primul lor turneu european din istorie

Publicat: 13 iun. 2021, 01:01, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
EURO 2020 Danemarca – Finlanda 0-1. Finlandezii au debutat cu victorie la primul lor turneu european din istorie
Foto: Twitte/UEFA 2020

Finlanda a învins Danemarca în primul meci din grupa B de la EURO 2020. Acesta a fost primul meci pe care Finlanda l-a disputat vreodată la un campionat final, nordicii nereușind până anul acesta să treacă de calificări.

Partida dintre Danemarca și Finlanda, disputată sâmbătă seara la Copenhaga, a fost marcată, însă de momentul în care Christian Eriksen, căpitanul danezilor, s-a prăbușit pe teren în minutul 43. El a fost resuscitat timp de 18 minute înainte de a fi transportat la spital.

Partida a fost întreruptă, dar în cele din urmă cele două echipe au decis să revină pe teren în aceeași zi și să continue meciul.

După reluare, s-au mai jucat două minute, după care a fost o pauză de 5 minute pentru schimbarea porților, iar apoi s-a reluat repriza secundă.

În minutul 60, Pohjanpalo a reușit să înscrie în poarta Danemarcei cu o lovitură de cap.

https://www.youtube.com/watch?v=5rfXHxS_MgE

Acesta a fost scorul final, deoarece danezii nu au reușit să egaleze, chiar dacă au avur și o lovitură de 11 metri, cu 15 minute înainte de final.

Datorită acestui gol, Finlanda a reușit să scrie istorie, debutând la un campionat european cu o victorie.

Danemarca și Finlanda fac parte la EURO 2020 din grupa B, alături de Belgia și Rusia.

Au evoluat echipele:

Danemarca: Schmeichel – Wass (Larsen ’76), Kjaer (Vestergaard ’63), Christensen, Mahle – Eriksen (Jensen ’43), Hojbjerg, Delaney (Cornelius ’76) – Poulsen, Wind (Olsen ’63), Braithwaite. Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Finlanda: Hradecky – Toivio, Arajuuri, O’Shaughnessy – Raitala (Vaisanen ’90), Lod, Sparv (Schuller ’77), Kamara, Uronen – Pohjanpalo (Forss ’84), Pukki (Kauko ’77). Selecţioner: Markku Kanerva.

Meciul a fost arbitrat de englezul Anthony Taylor.