Incendiu la secția ATI a Spitalului de Copii din Iași. 12 persoane evacuate, situația este sub control

Publicat: 22 iun. 2021, 22:28, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Incendiu la secția ATI a Spitalului de Copii din Iași. 12 persoane evacuate, situația este sub control
Incendiu la Spitalul de Copii Iasi

Un incendiu a izbucnit marţi seara la Spitalul de copii ‘Sfânta Maria’ din Iaşi, până la acest moment 12 persoane fiind evacuate, dintre care 5 copii, alături de trei părinți și patru cadre medicale.

UPDATE. 31 persoane au fost evacuate preventiv ( 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți). La 20:31, Planul Rosu de Interventie a fost dezactivat

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, precizează IGSU.

La faţa locului salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară şi 1 cisternă.

Totodată, au fost trimise 3 ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă. La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi, informează sursa citată.

Potrivit ISU Iaşi, incendiul a izbucnit la pavilionul administrativ, corp B, etaj 2, Secţia ATI. 

Ministerul Sănătății a transmis că nu au fost raportate victime și toate persoanele evacuate sunt în stare bună.

Pompierii anunţă că incendiul a fost localizat şi nu mai există posibilitatea extinderii. Echipele de intervenţie au verificat etajele superioare ale unităţii medicale, nefiind identificate victime.