EXCLUSIV. Nababul latifundiar al lui Dragnea de la RAR, adevăratul ministrul al Transporturilor, remunerat de trei ori mai bine decât Klaus Iohannis

Publicat: 30 iun. 2021, 09:05, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
EXCLUSIV. Nababul latifundiar al lui Dragnea de la RAR, adevăratul ministrul al Transporturilor, remunerat de trei ori mai bine decât Klaus Iohannis
George Dinca

Din toamna lui 2012 și până azi, Registrul Auto Român (RAR), aflat sub tutela Ministerului Transporturilor, este feuda lui George Dincă, omul lui Liviu Dragnea. Acesta a schimbat vreo 13-14 miniștrii ai Transporturilor și a ajuns să fie remunerat de patru ori mai mult decât orice ministru de la Palatul Victoria, de trei ori mai mult decât președintele Klaus Iohannis și de două mai bine decât șeful SPP, Lucian Pahonțu.

Miniștrii vin, miniștrii pleacă, Dincă rămâne

În guvernarea USL, s-a ajuns ca la șefia Registrului Auto Române să fie impus un al lui Liviu Dragnea cu rădăcini în Teleorman care era și vicepreședinte PSD Sector 1.

Este vorba despre George Adrian Dincă. Din toamna lui 2012 și până la sfârșitul lunii ianuarie 2020, acesta a fost directorul general al RAR, timp în care pe la conducerea Ministerului Transporturilor s-a perindat vreo 13-14 miniștrii. Indiferent de cine a fost ministrul Transporturilor, omul lui Dragnea a rămas la butoanele RAR, fiind remunerat regește și acumulând o avere de invidiat.

Mai mult, s-a înșurubat așa de bine pe lângă miniștrii care au ajuns în Palatul CFR încât a mai beneficiat de câteva sinecuri bine remunerate ca membru în consiliul de conducere al ISCTR și ARRR și chiar membru în bordul administrativ de la CNAIR.

Rocadă la RAR: Omul lui Videanu, în locul omului lui Dragnea

Venirea coaliției PNL-USR-UDMR la guvernare a făcut ca omul lui Videanu, adică Radian Tufă, să revină la șefia RAR.

Dar, cei doi fiind prieteni la cataramă, Tufă a a înființat la RAR funcția de director Infrastructură pentru Dincă, și, astfel, omul lui Dragnea a rămas la butoanele RAR-ul.

De fapt, Tufă este director general doar pe hârtie că în realitate, Dincă este cel care conduce RAR-ul în continuare.

10.000 de euro pe lună pentru omul lui Dragnea

Potrivit ultimei declarații de avere, actualul director de Infrastructură de la RAR, George Dincă, este de departe cel mai bine remunerat angajat al Ministerului Transporturilor și poate din toată administrația centrală, având totodată și o zestre imobiliară de invidiat.

În 2020, în conturile omului lui Dragnea au intrat 573.207 lei, ceea ce a reprezentat 47.683 de lei pe lună, adică, nici mai mult, nici mai puține de 10.000 de euro (vezi declarația de avere).

Practic, el a fost mai bine remunerat decât orice ministru de la Palatul Victoria care a primit lunar vreo 14.000 de lei. Însă, George Dincă este de trei ori mai bine plătit decât președintele României, 14.977 de lei, și de aproape două mai mult decât șeful SPP, Lucian Pahonțu, 24.721 de lei.

Latifundiarul RAR-ului cu mai multe case decât Iohannis

În schimb, la capitolul zestre imobiliară, omul lui Dragnea îl depășește cu mult pe Klaus Iohannis cu cele șase case ale sale.

George Dincă deține trei apartamente în București și cinci case de locuit, două în Tunari și câte una la Otopeni, Cornu-Prahova și Rădoiești-Teleorman.

Însă, omul lui Dragnea a devenit un adevărat latifundiar deținând vreo 20 de terenuri agricole în județul Teleorman, adică circa 108.500 mp, și vreo 13 terenuri intravilane, dintre care șapte la Tunari.

Și la capitolul zestrea financiară, omul lui Dragnea împreună cu cea de a doua soție dețin 17 conturi bancare unde se află aproape vreo 800.000 de lei.

Așadar, șeful care se ocupa în 2012 de „activități de întreţinere şi exploatare a parcului auto” de la RAR, a ajuns azi unul dintre cei mai bine remunerați angajați ai Ministerului Transporturilor și chiar din România.

George Dinca si Victor Ponta
George Dinca si Relu Fenechiu