Cetățeni din Siria, Iran și Irak, găsiți abandonați în apropiere de Timișoara

Publicat: 09 sept. 2020, 11:59, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cetățeni din Siria, Iran și Irak, găsiți abandonați în apropiere de Timișoara

Mai mulți cetățeni din Siria, Iran și Irak au fost gășiți de polițiștii de frontieră Timiș pe autostrada A1, în zona kilometrului 506. Aceștia susțin că au fost abandonați de șoferul microbuzului care ar fi fugit după ce a tras pe banda de urgență pentru că autovehiculul a făcut pană.

Cei 16 cetățeni străini fost duși la la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. Aceștia au vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.

„Polițiștii de frontieră din Timișoara au fost informați, marți seara, de Poliţia Autostrăzi, că pe autostrada A1, la km 506, judeţul Timiş, a fost observat, abandonat pe banda de urgenţă, un microbuz în interiorul căruia exista suspiciunea că ar fi migranţi”, transmite Poliția de Frontieră.

Migranții au declarat în fața polițiștilor că au fost preluaţi de şoferul microbuzului dintr-o localitate din judeţul Timiş pentru a fi transportaţi în apropierea graniţei cu Ungaria. Aceștia urmau să plătească sume cuprinse între 1.500-5.000 de euro, în momentul în care ajungeau în Austria sau Germania.