O grădină zoologică va începe să-și vaccineze animalele împotriva COVID-19

Publicat: 02 sept. 2021, 09:29, de Mihaela Ionescu, în Internațional , ? cititori
O grădină zoologică va începe să-și vaccineze animalele împotriva COVID-19

Grădina Zoologică din San Antonio a anunțat că, săptămâna aceasta, va începe vaccinarea animalelor împotriva COVID-19.

Grădina Zoologică va colabora cu Zoetis, o companie ce se ocupă de sănătatea animalelor, care le-a donat dozele de vaccin.

Zoetis a explicat cât de multe boli au pornit inițial de la animale, inclusiv COVID-19, și faptul că vaccinarea animalelor este și în beneficiul oamenilor.

„Cel puțin 75% din bolile infecțioase au origine animală, inclusiv COVID-19. Acum mai mult ca niciodată, observăm legătura strânsă dintre sănătatea animalelor și cea a oamenilor”, spune compania.

Primele animale care vor fi imunizate sunt leii africani, tigrii din Sumatra, gibonii cu obraji albi și langurii lui François, potrivit complex.com.

Tim Morrow, CEO-ul și președintele Grădinii Zoologice din San Antonio, a declarat că este extrem de încântat că poate crește siguranța și sănătatea animalelor, dar și a vizitatorilor.

„Siguranța animalelor, a vizitatorilor și a angajaților grădinii zoologice reprezintă o prioritate pentru noi. Veterinarii noștri au muncit din greu pentru a proteja animalele noastre de coronavirus prin dezinfecție, echipament de protecție și proceduri pentru vizitatori. Vaccinarea animalelor noastre este încă un pas important”, a transmis acesta.

Serul care va fi administrat animalelor este aproape identic cu cel administrat oamenilor, însă nu este în totalitate același.