Israelul pregătește populația pentru vaccinarea cu a patra doză de vaccin împotriva COVID-19

Publicat: 07 sept. 2021, 07:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Israelul pregătește populația pentru vaccinarea cu a patra doză de vaccin împotriva COVID-19
Israelul intră în lockdown pentru a treia oară

Israelul dorește să continue vaccinarea chiar și cu o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, în contextul în care 2,5 milioane de israelieni au fost deja vaccinați cu a treia doză.

Un reprezentant al luptei împotriva covid-19 a îndemnat în weekend la pregătire în vederea administrării unei a patra doze de vaccin împotriva covid-19.

Virusul este aici şi va continua să fie aici. Trebuie să ne pregătim de a patra injecţie”, a îndemnat sâmbătă, profesorul Salman Zarka.

Asta va fi viaţa noastră începând de-acum”, a avertizat el, fără să precizeze când ar putea fi lansată a patra doză de vaccin.

Varianta Delta este responsabilă în prezent de aproximativ toate contaminările din Israel, una dintre primele ţări din lume care şi-a vaccinat majoritatea populaţiei de nouă milioane de oameni.

Israelul a lansat în ultimele săptămâni o campanie în favoarea celei de a treia doze, în vederea unei consolidări a răspunsului imunitar al persoanelor vaccinate în urmă cu peste şase luni.

Peste 2,5 milioane de persoane au fost vaccinate cu această a treia doză, „booster”, potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii.