Ludovic Orban: ”Populația României își dorește o guvernare stabilă, asigurată de coaliția de dreapta!”

Publicat: 10 sept. 2021, 13:16, de Corina Matei, în POLITICĂ , ? cititori
Ludovic Orban: ”Populația României își dorește o guvernare stabilă, asigurată de coaliția de dreapta!”

Prezent vineri la Giurgiu pentru a-și prezenta moțiunea cu care candidează la congresul din 25 septembrie, președintele PNL, Ludovic Orban a făcut o serie de declarații legate de actuala criză politică.

”Fără consultarea partidului și fără acordul președintelui, premierul Florin Cîțu a luat decizii ce au aruncat în aer coaliția de guevrnare, iar acum, obiectivul meu fundamental (ca om politic responsabil) este soluționarea cât mai rapidă a acestei crize politice, care afectează România și pune în pericol capacitatea Guvernului de a face față provocărilor sociale și economice cu care se confruntă România.

Punctul meu de vedere – care corespunde, de altfel, cu dorința a peste 70 % din români, în urma consultărilor pe care le-am avut – este foarte clar: singura formă onorabilă și bună pentru țară este continuarea guvernării actualei coaliții, o coaliție ce are asigurată – e adevărat, după negocieri dificile – majoritatea parlamentară.
Orice altă soluție: guvernarea ori înțelegerea cu PSD sau intrarea în Opoziție este exclusă, din punctul meu de vedere!” – a declarat, la Giurgiu, președintele PNL, Ludovic Orban.

Citește și: Scandal în Parlament la citirea moțiunii de cenzură. Update: Ședința de plen comun s-a terminat 

Întrebat de jurnaliști dacă miza acestei crize este pur politică ori există și alți factori, liderul liberal a declarat că nu poate găsi niciun motiv pentru declanșarea acestei crize.

”Cred că este o dovadă de lipsă de maturitate politică, de lipsă a înțelegerii față de ceea ce înseamnă funcționarea unei coaliții, unde trebuie să existe respect reciproc; întreg guvernul trebuie să acționeze coerent și solidar, să depășească orice criză și prin dialog să-și coordoneze poziția și să guverneze coerent.

Să nu uităm că avem un program de guvernare care reprezintă Biblia pe care trebuie să o respectăm cu toții”, a mai declarat, la începutul ședinței în care și-a prezentat moțiunea la Giurgiu, președintele PNL, Ludovic Orban.