LIVE Scandal în Parlament la citirea moțiunii de cenzură. Update: Ședința de plen comun s-a terminat (VIDEO/FOTO)

Plenul Parlamentului s-a reunit, joi, de la ora 16.00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu.

UPDATE. Ședința de plen comun s-a terminat.

UPDATE. Plenul comun a votat o hotărâre prin care se înființează o comisie de anchetă privind prețul energiei. La propunerea liderilor de grup s-a decis ca șeful ANRE să nu fie chemat în fața plenului ci în fața comisiei de anchetă.

UPDATE. Ședința continuă cu alte puncte aflate pe ordinea de zi. George Simion (AUR) propune ca șeful ANRE să fie convocat în fața plenului reunit al Parlamentului pentru a da explicații despre creșterea prețului la energie

UPDATE. Propunerea USR-PLUS de a se stabili calendarul moțiunii de cenzură a fost respinsă cu 117 voturi pentru și 217 voturi împotrivă

UPDATE. Vicepreședintele Florin Roman a fost evacuat de la prezidiu de parlamentarii AUR. Președintele Senatului, Anca Dragu a preluat conducerea ședinței de plen. Roman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.

UPDATE. Scandal în plen procedură în plen. Florin Roman nu dorește să cedeze microfonul președintelui Senatului, Anca Dragu care ar trebui să prezideze ședința comună.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman a confiscat microfonul și nu dorește să supună la vot propunerea USR-PLUS de a întreba plenul dacă vrea să stabilească calendarul de dezbatere și vot al moțiunii de cenzură.

UPDATE. Liderul PSD, Alfred Simonis atrage atenția că trebuie supusă votului ordinea de zi stabilită de către Birourile Permanente reunite.

UPDATE. Liderul USR-PLUS, Ionuț Moșteanu a cerut suplimentarea ordinii de zi a plenului cu stabilirea calendarului de dezbatere și vot pentru moțiunea de cenzură.

UPDATE. Ședința a început. Vicepreședintele Florin Roman prezidează ședință comună. PSD UDMR și Minorități nu sunt în sală. Florin Roman a anunţat că din totalul de 466 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat prezenţa 269.

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit joi, în ședința comună pentru a se lua act de moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR.

La ședință se așteaptă ca USR-PLUS să ceară ca dezbaterea și votul pentru moțiunea de cenzură să aibă loc săptămâna viitoare.

Parlamentarii PSD și PNL participă la ședința de plen deși inițial au anunțat că nu o vor face. Reamintim că PSD și PNL au reușit în ședința Birourilor Permanente reunite să amâne votul moțiunii de cenzură, după data de 15 septembrie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...