UPDATE: Moțiunea de cenzură se citește, votul se amână! Se așteaptă decizia CCR privind sesizarea Guvernului

Moțiunea de cenzură va fi citită în ședința plenului reunit de joi, de la ora 16, dar votul va fi amânat până ce Curtea Constituțională (CCR) se va pronunța pe sesizarea de neconstituționalitate depusă ieri de Guvern. Este decizia birourilor permanente reunite de astăzi, 9 septembrie.

Președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban susține că amânarea dezbaterii și votului la moțiunea de cenzură este o încălcare a statului de drept și a deciziilor Curții Constituționale. Poziția sa este radical diferită față de cea a colegilor săi din PNL.

Din punctul meu de vedere, ceea ce ați votat astăzi înseamnă o încălcare a deciziilor CRR și a statului de drept. Mai mult decât atât, există o altă decizie a CCR care spune că nu se poate prelungi dezbaterea la nesfârșit. În decizia CCR se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea unei moțiuni de cenzură. Deciziile CCR trebuie respectate. Noi nu ne putem permite, ca parlamentari, să avem poziții, chiar dacă interesul politic ne dictează altceva. Nu pot să votez niciodată o decizie neconstituțională, care pune pe stop democrația din România. Ca atare, sunt prezent și nu votez!”, a spus Ludovic Orban.

Moțiunea de cenzură va fi votată, practic, după congresul PNL

UDMR a propus ca moțiunea de cenzură să fie votată după ce Curtea Constituțională va da decizia pe sesizarea Guvernului privind moțiunea.

USR susține ca moțiunea de cenzură să fie votată în 14 septembrie.

Ludovic Orban a susținut că trebuie stabilit calendarul moțiunii de cenzură.

Liderul senatorilor PNL, Alina Gorghiu, a anunță că liberalii susțin amânarea votului până la 1 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole