China a vaccinat complet împotriva COVID-19 peste un miliard de locuitori

Publicat: 16 sept. 2021, 17:00, de Laura Macovei, în COVID 19 , ? cititori
China a vaccinat complet împotriva COVID-19 peste un miliard de locuitori

Mai mult de 70% din populația Chinei a fost imunizată complet împotriva coronavirusului.

Un miliard de chinezi au fost vaccinați cu schema completă anti-COVID-19, conform cifrelor anunțate joi de guvernul de la Beijing, relatează AFP.

China, țara unde a fost depistat pentru prima oară noul coronavirus, a început, încă de la sfârşitul anului trecut, să-şi vaccineze populaţia, în principal cu două vaccinuri, administrate în două doze, cele produse de Sinovac şi Sinopharm.

Cu 1,4 miliarde de locuitori, China a distribuit în total 2,16 miliarde de doze de vaccin anti-COVID până la 15 septembrie,potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Mi Feng.

China a fost prima ţară afectată de pandemia COVID-19, dar a fost, totodată, prima ţară care a ieşit din pandemie, în primăvara lui 2020, după ce a adoptat măsuri radicale, şi anume o depistare generalizată şi închiderea aproape completă a frontierelor.

Aturoritățile de la Beijing nu au autorizat, până în prezent, o comercializare a vaccinurilor anti-COVID străine pe teritoriul chinez, în condițiile în care nivelul eficienţei vaccinurilor locale ridică întrebări, mai ales cu privire la varianta Delta a SARS-CoV-2.