Emma Răducanu vine în România. Va participa la turneul de tenis de la Cluj, alături de Simona Halep

Publicat: 28 sept. 2021, 11:54, de Mihaela Verdes, în SPORT , ? cititori
Emma Răducanu vine în România. Va participa la turneul de tenis de la Cluj, alături de Simona Halep

Emma Răducanu, revelația tenisului mondial, a confirmat participarea la turneul de tenis de la Cluj. Competiția este programată la finalul lunii viitoare: 25 – 31 octombrie. Și Simona Halep va participa la acest turneu.

Câștigătoare a US Open la doar 18 ani, sportiva cu tată român și mamă chinezoaică, este așteptată și la București. Emma va ajunge, mai mult ca sigur, în capitala României, acolo unde locuiește bunica sa.

Răducanu este în acest moment, numărul 22 în ierarhia feminină WTA. Alături de ea, la turneu vor mai participa și alte nume mari: Simona Halep, Elise Mertens, Anne Kontaveit, Irina Begu.

Sursa: danielradutenis, Instagram

Meciurile de la Cluj se vor juca în BT Arena, pe hard. Turneul va începe cu două zile de calificări. În competiție s-au înscris 32 de jucătoare la simplu şi 16 echipe la dublu.

Emma Răducanu, fără antrenor

Emma Răducanu a anunțat, săptămâna trecută, despărțirea de antrenorul alături de care s-a impus la Flushing Meadows, Andrew Richardson.

”Am nevoie de cineva care are mai multă experiență în circuit, care a mai lucrat cu jucătoare aflate în situația mea. Va fi mult de muncă.

Am realizat că în această etapă a carierei mele, în care voi întâlni tot mai des jucătoare de top, am nevoie de altcineva, de o persoană care a mai trecut prin așa ceva.

E greu să porți o astfel de conversație cu cineva, în care să transmiți un astfel de mesaj, dar de acest lucru am avut nevoie”, a transmis Emma Răducanu, potrivit Evening Standard.

Campioana, profund emoționată de întâlnirea cu Ducesa de Cambridge

Dincolo de antrenamente și dilemele din tenis, tânăra sportive a fost asaltată și de invitații la evenimentele extrasportive. Cea mai marcantă a fost întâlnirea cu Ducesa de Cambridge, Kate Middleton(39 de ani).

Ducesa și Emma Răducanu  au făcut pereche într-o confruntare amicală, în compania unor adversari cu dizabilități.

Emma Răducanu, senzația momentului în tenis

La doar 18 ani, Emma Răducanu a uimit lumea tenisului după ce a câștigat recent ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Și a făcut-o fără set pierdut, la prima sa participare și venită tocmai din calificări. Nu s-a mai întâmnplat așa ceva în istoria tenisului modern.

Englezii de la The Sun chiar au plasat performanța Emmei Răducanu de la US Open drept cea mai mare din istoria sportivă a Marii Britanii.