J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, a publicat o carte de Crăciun pentru copii

Publicat: 14 oct. 2021, 09:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, a publicat o carte de Crăciun pentru copii

Scriitoarea britanică J. K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, cărți vândute în jumătate de miliard de exemplare în lume, a publicat o nouă carte pentru copii.

„The Christmas Pig” este inspirată de fiul ei, David, ideea pornind de la porcușorul din pluş pe care i l-a oferit acestuia pe când era bebeluş.

Într-o zi, m-am gândit la asta, la ceea ce înseamnă să fii înlocuit, dublura – cel care nu e alesul. Şi mi-am dat seama că am în sfârşit povestea mea de Crăciun”, a povestit autoarea în vârstă de 55 de ani, potrivit Sunday Times.

Publicată la Hachette Children’s Group în versiunea originală cu titlul „The Christmas Pig”, cartea a fost lansată în mai mult de 20 de limbi. 

Ideea de a scrie pentru copii nu mi-a venit niciodată înainte, nu pentru că mă gândeam că este mai puţin important decât să scriu pentru adolescenţi, eram o cititoare înfocată şi încă mai număr câteva cărţi pentru copii printre preferatele mele – ci pentru că în copilăria mea nu am fost prea fericită”, a delcarat ea. 

După saga „Harry Potter”, J.K. Rowling a scris romane pentru adulţi, înainte de a reveni la literatura pentru tineri cu „Ickabog”, o poveste publicată anul trecut.