A ajuns în SUA: Cea mai periculoasă marfă în acest moment

Zeci de milioane de mănuși de nitril contrafăcute și second-hand au ajuns în Statele Unite ale Americii, conform registrelor de import și distribuitorilor care au cumpărat mănușile, după cum arată o investigație CNN care a durat luni de zile.

Investigația CNN a arătat cum mii de muncitori din Thailanda lucrează la recondiționarea mănușilor folosite. Saci de gunoi plini de mănuși medicale folosite, unele vizibil murdare, unele chiar pătate de sânge, acoperă podeaua unui depozit de la periferia Bangkokului. În apropiere se află un bol de plastic, umplut cu colorant albastru și câteva mănuși. Oficialii thailandezi spun că muncitorii migranți încercau să facă mănușile să pară din nou noi, atunci când autoritățile sanitare thailandeze au făcut o razie în instalație, în luna decembrie.

O industrie plină de fraude

Astfel de depozite sunt cu zecile în Thailanda și în prezent. Totul, deoarece pandemia de coronavirus a dus la o cerere uriașă pentru mănuși de nitril de calitate medicală. Acești muncitori împachetează milioane de mănuși de calitate inferioară pentru a le exporta în Statele Unite și în alte țări din întreaga lume, pe fondul unei penurii globale care va dura ani de zile.

Experții descriu o industrie plină de fraude, unul dintre ei declarând pentru CNN că mănușile de nitril sunt „cea mai periculoasă marfă de pe Pământ în acest moment”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...