A apărut primul curs de masterat din lume axat pe formația Beatles!

Universitatea din Liverpool a stabilit primul curs de masterat din lume dedicat celebrei formații Beatles. Cursul va fi accesibil din septembrie, cu titulatura: „The Beatles: Music Industry and Heritage”.

Potrivit anunţului universităţii, cursul se va concentra pe importanța trupei britanice rock The Beatles pentru industria muzicală și creativă, cultura populară, cultură şi turismul în secolul XXI, după cum a declarat managerul Holly Tessler, citat de deutschlandfunk.de.

Potrivit specialiștilor este vorba mai mult despre un studiu mai larg al patrimoniului, turismului și culturii din Liverpoo și Marea Britanie, decât de rolul pe care l-a jucat grupul muzical „The Beatles”.

Cursul de masterat se adresează celor interesați de industria muzicală și creativă, dar și angajaților muzeelor, galeriilor și industriei turismului și agrementului. Studiile universitare vor explora relația profundă dintre formație și oraș.

Ei au modelat muzica pop

Liverpool nu trebuie văzut doar ca locul de naștere al trupei „The Beatles”, ci și ca leagănul lor. Ceea ce Beatles a adus în lume a fost cultura unică a oraşului Liverpool”, subliniază oficialii Universității.

Beatles – grupul muzical creat din patru membri, a modelat muzica pop în anii 1960 și a făcut ca Liverpool, orașul lor natal din nord-vestul Angliei, să fie celebru în toată lumea.

Cu piese precum „Hey Jude”, „Let It Be” sau „Yesterday””, formaţia, care s-a desființat în 1970, rămâne una dintre cele mai de succes trupe din istorie.

În prezent, mai sunt în viaţă doi membri ai trupei: cântărețul și basistul Paul McCartney (78) și bateristul Ringo Starr (80).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...