A apărut spray-ul nazal care ne apără aproape integral de Covid. Israelienii îl testează acum și pentru Omicron

Israelienii testează un spray nazal care ar avea o eficiență între 99% și 100% în ceea ce privește blocarea și inactivarea coronavirusurilor SARS-CoV-2 inclusiv cele de tip Alfa, Beta, Delta și chiar Omicron.

Sprayul nazal se numește Taffix și este creat de compania israeliană Nasus Pharma. După realizarea în cursul anului trecut a mai multor studii de laborator în care se demonstrează o eficiență între 99% și 100% a sprayului nazal Taffix în ceea ce privește blocarea și inactivarea coronavirusurilor SARS-CoV-2 inclusiv cele de tip Alfa, Beta si Delta, cercetătorii companiei Nasus Pharma au început încă din luna noiembrie a anului trecut studiul pentru varianta Omicron a SARS-CoV-2 iar rezultatele de pană acum sunt cele aşteptate.

De altfel, după cum afirmă cercetătorii Nasus Pharma, rezultatele obţinute nu sunt surprinzătoare avand ȋn vedere ca Omicron este o versiune a variantei Beta a SARS-CoV-2 (Africa de Sud) iar tehnologia folosită pentru crearea Taffix  precum și de modul cum acesta inactivează și blochează virusurile respiratorii şi-a dovedit eficienţa asupra variantelor anterioare ale SARS-CoV-2.

„Pe măsură ce noile variante provoacă o creștere mai mare și mai rapidă a infecțiilor în întreaga lume, există o nevoie urgentă de soluții care să permită reluarea activităților economice și sociale în siguranță. Dinamica în schimbare a virusului și apariția continuă a mutațiilor suplimentare reprezintă o provocare pentru sănătatea publică. Noile noastre date demonstrează că Taffix poate fi util în prevenirea răspândirii acestor noi variante, suplimentar celorlalte măsuri de protecție recomandate. Odată cu utilizarea în creștere la nivel global a Taffix, am învățat cât de important este o protecție suplimentară pentru a facilita revenirea în siguranță la o viață normală” a declarat Udi GILBOA, Chairman of the Board Nasus Pharma Israel.

Infecția a fost redusă cu 78% în urma utilizării

Declarația oficialului companiei Nasus Pharma Israel se bazează pe lângă studiile de laborator și pe studii desfăsurate în situații reale efectuate cu ocazia unor evenimente de tip religios din Israel cu potențial mare de răspăndire a SARS-CoV-2 unde rezultatele au dus la concluzia că în grupul de studiu răspândirea infecției a fost redusă cu 78% datorită Taffix .

Spray-ul nazal Taffix este o masură de prevenire împotriva virusurilor respiratorii (coronavirusuri, virusuri gripale, etc) care asigură o protecție suplimentară atunci când vă expuneti unui contact cu alte persoane în spații închise sau aglomerate cum ar fi, mijloace de transport în comun, Mall-uri, supermarketuri, întâlniri religioase, spun cercetătorii.

Fiecare flacon Taffix  conține o cantitate de 1000 mg, adică 1g de micro-pulbere albă care asigură aproximativ 200 de pufuri, adică 100 de utilizări ( o utilizare căte un puf în fiecare nară). Fiecare utilizare asigură o protecție de cinci ore.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole