A avut o manifestare neobișnuită: Soțul Angelei Merkel, devenit „viral” în presa internațională

Joachim Sauer, soțul Angelei Merkel, a devenit „viral” în presa internațională. El și-a acuzat compatrioții care refuză vaccinul anti-COVID-19 de „lene și suficiență”.

Afirmațiile controversate ale lui Sauer au fost făcute în cadrul reuniunii Academiei de Științe din Torino, Italia, în contextul în care Germania înregistrează o explozie a numărului de noi infectări, 70% din populație fiind vaccinată. Soțul Angelei Merkel a dat vina pe cei 30% cetățeni nevaccinați, pentru explozia noilor cazuri de covid. „Este șocant că o treime din populație nu respectă dovezile științifice (…) Asta se poate explica, parțial, printr-o oarecare lene și suficiență a germanilor. Celălalt grup… Sunt oameni care reacționează ideologic față de ceea ce ei cred că este o dictatură a vaccinării”, a declarat soțul Angelei Merkel.

A schimbat „tonul”?

Reacția lui Sauer este considerată de presa internațională oarecum neobișnuită, în contextul în care de-a lungul timpului a fost rezervat în declarații politice. De asemenea, a refuzat să joace rolul de soț al cancelarului, motiv pentru care aparițiile sale publice au fost destul de rare. Mai mult s-a ocupat de activitatea sa de cercetare științifică și și-a exprimat în repetate rânduri pasiunea pentru compozitorul Richard Wagner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...