A crescut agresivitatea asupra cadrelor medicale, avertizează prof. dr. univ. Daniel Coriu

Post-pandemie, se înregistrează o creștere a violenței manifestate asupra cadrelor medicale, transmite președintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Daniel Coriu.

”Observăm o creştere a violenţei asupra cadrelor medicale, mai ales în această etapă de post-pandemie, violenţă şi agresivitate care se manifestă nu numai în mass-media, dar avem chiar şi cazuri de medici agresaţi fizic. Cu toate acestea, o societate modernă are nevoie de un corp medical puternic, motivat, pregătit să răspundă nevoilor şi provocărilor care vor urma şi, bineînţeles, nevoilor şi provocărilor de comunicare cu pacienţii”, a explicat preşedintele CMR, la conferința de specialitate ”Zilele medicale bistrițene, citat de Agerpres.

În legătură cu noul proiect de lege privind malpraxisul, președintele CMR a precizat că se urmărește o nouă concepție legată de greșelile medicale și alinierea la practica internațională.

Până acum, proiectul a făcut subiectul a șase dezbateri publice, la care au participat și specialiști din domeniul juridic, precum și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

2 COMENTARII

  1. Unul dintre motive,ar putea fi faptul ca desi ,corpului medical,le-au fost crescute substantial salariile,nu se constata schimbari,in activitatea lor,ba mai mult,sunt mediatizate (excesiv),unele culpe medicale sau cazuri de coruptie,care arunca o ,,umbra,,asupra corpului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...