A crescut numărul ATACURILOR armate. De ce aici și acum nu se știe

Patru copii din colţuri diferite ale Statelor Unite au devenit imaginea valului de violenţă care s-a abătut asupra ţării în weekendul de Ziua Independenţei.

Potrivit presei internaționale, pagini sumbre de istorie se scriu peste Ocean. În mai multe oraşe americane, numărul atacurilor armate a crescut dramatic în ultimele săptămâni. Cel mai trist este că mai mulţi copii au căzut victime într-un război dus de cei mari. Șase au fost răpuşi doar în weekendul trecut, când Statele Unite au sărbătorit Ziua Independenței. Keisha Lance Bottoms, primarul Atlantei spune că a avut mai mult de 75 de atacuri armate în oraş, în ultimele săptămâni. “Şi nu puteţi da vina pe poliţiştii din Atlanta. Un copil a fost împuşcat şi ucis şi nu a fost un atacator ci doi pe puţin! Un copil de opt ani!”.

Nouă ore, 21 de atacuri, 37 de morţi

De exemplu, imagini dure au fost surprinse în Bronx. De mâna cu fiica lui în vârstă de șase ani, un bărbat a fost asasinat în plină stradă. În Chicago, nouă copii au murit în ultimele două săptămâni în atacuri armate. Trei în weekend-ul de Ziua Independenţei. În Atlanta, guvernatorul a decretat stare de urgenţă şi a mobilizat Garda Naţională din cauza violenţelor. Cel puţin 23 de oameni au fost răniţi în weekend, iar cinci au murit.

Nouă ore, 21 de atacuri, 37 de morţi – în New York, duminică. Bill de Blasio, primarul New York-ului spune că “nu există un motiv unic, să fie clar. Nu există o singură cauză pentru toate astea. Tribunalele sunt închise. Economia nu merge. Oamenii sunt prizonieri în case de luni bune”. Totuși e necesară mai mult decât o explicație pentru așa ceva.

Foto: New York Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...