A crescut spectaculos cererea de case, în pandemie

Pandemia a schimbat profilul cumpărătorilor din imobiliare, fiind înregistrat un apetit sporit pentru case. Cele mai multe tranzacții au fost făcute din resursele proprii ale cumpărătorilor, fără credite bancare.

Conform unei analize imobiliare făcute de RE/MAX România, cererea pentru casele individuale a crescut cu circa 50% faţă de anul precedent, fiind cel mai atractiv segment de piaţă.
La fel ca în toate celelalte industrii, şi în imobiliare s-au resimţit efectele perioadei de izolare socială. Cu toate că se observă o cumpătare la nivel de achiziţii, cumpărătorii aleg, în cele din urmă, spaţii mai largi şi observăm, în principal, o aplecare spre segmentul case individuale”, susține Răzvan Cuc, preşedinte RE/MAX România.

În ceea ce privește închirierile, în trimestrul a treilea s-a menținut  aproximativ acelaşi nivel comparativ cu anul precedent, respectiv 10,2% în T3 2020, faţă de 10,1% T3 2019. Pe de altă parte, reprezentanţii RE/MAX România se aşteaptă la corecţii ale preţurilor în anumite oraşe, tendinţă cauzată de o scădere a cererii în marile centre universitare, ce are la bază suspendarea cursurilor fizice în cadrul instituţiilor de învăţământ.
Raportat la chirii, se remarcă schimbări în marile oraşe, cauzate tot de contextul social, care se vor concretiza, cel mai probabil, în corecţii de preţ. Totuşi, incertitudinea ce caracterizează această perioadă nu ne permite să facem predicţii decât pentru perioade scurte, schimbările fiind direct proporţionale cu evoluţia situaţiei medicale“, susține Cuc. Aproximativ 69% dintre tranzacţiile imobiliare încheiate din iunie 2020 şi până în prezent au fost realizate din fondurile proprii ale cumpărătorilor şi doar 31% prin intermediul unui credit.

1 COMENTARIU

  1. Vedeți,domnii de la PNL cine cumpără?mai bine de două treimi din clienți cumpără case cu bani în mână!oare cine sunt ăștia?sunt jarlele voastre cu bani jarlelor! își permite o familie de tineri în ziua de azi o casă cu bani în mână?!? dacă vă faceți că chiar credeți asta,chiar ne luați de proști!pe ultima sută de metri gândiți,nu fiți legume!chiriile sunt la jumate din salariile lor de început de drum, slănină de 44,5 lei/kg,gaze mai scumpe,curent mai scump, nesiguranță în serviciu! vă mai mirați că plecăm!o să vă furați între voi când noi n-o să mai fim!nu vă ajunge!?!la vot,ce să votez, că toți sunteți la fel!mai bine plecăm cu toții!să munciți voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole