A devenit uragan: Furtuna tropicală Elsa amenință

Furtuna tropicală Elsa s-a intensificat vineri dimineaţă, devenind un uragan şi ameninţând Insulele Caraibe, a informat Centrul de Monitorizare a Uraganelor (NHC) din Miami, potrivit AFP.

„Condiţii de tip uragan sunt observabile în Barbados”, a precizat NHC în buletinul său de la 8:30 (12:30 GMT), raportând vânturi cu viteza de 120 km/h, însoţite de rafale de până la 140 km/h pe această insulă situată la est de Marea Caraibelor, potrivit agerpres.ro. Condiţii meteo de tip furtună tropicală ar putea afecta vineri dimineaţă o parte a Antilelor Mici, în special Guadelupa şi Martinica, iar sâmbătă Elsa va ameninţa în principal o parte din Haiti şi Republica Dominicană, pentru care NHC a emis avertismente.

Uraganul ar putea ajunge în Florida de marţi – slăbit în intensitate – şi este este puţin probabil să complice operaţiunile de căutare la locul unei clădiri prăbuşite din Surfside, la nord de Miami. Cu toate acestea, incertitudinea buletinului meteo pentru săptămâna viitoare rămâne „mai mare decât de obicei, din cauza posibilităţii ca Elsa să lovească Antilele Mari în acest weekend„, în special Cuba, Jamaica şi Puerto Rico, notează NHC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...